NATROL Vitamin E 400IU

NATROL Vitamin E 400IU
NATROL Vitamin E 400IU
  • Мощен антиоксидант
  • Подпомага имунната система
  • Поддържа добро сърдечно здраве

Витамин Е е мастно разтворим витамин, широко използван е от хора в цял свят заради доказаните му качества да регенерира кожата и да я поддържа здрава. Той подобрява кръвообращението и намалява риска от образуване на тромби, приема се за профилактика срещу болестта Алцхаймер. Ценен е широко от спортисти заради свойствата му да предпазва от увреждания мускулните и нервните влакна.

Той се използва за лечение при недостиг на витамин Е, което се среща рядко, но може да се появи при хора с определени генетични нарушения и при недоносени бебета с много ниско тегло.
Витамин Е има доказано благоприятно действие при лечение и профилактика на сърдечно съдовата ситема, включително втвърдяване на артериите, сърдечен пристъп, болка в гърдите, болки в краката, поради запушени артерии и високо кръвно налягане.
Витамин Е се използва също за лечение на диабет и неговите усложнения. Той се използва за превенция на рак - особено на белия дроб и на устната лигавица при пушачи, рак и полипи на дебелото черво, рак на стомаха, на простатата и на панкреаса.
Витамин Е, е широко използван  при заболявания на мозъка и нервната система като болестта на Алцхаймер и други деменции, болест на Паркинсон, нощни гърчове, синдром на неспокойните крака и епилепсия. Витамин Е се използва и за хорея на Хънингтън и други заболявания свързани с нервите и мускулите.
Жените използват витамин Е за предотвратяване на усложнения в късната бременност поради високо кръвно налягане, предменструален синдром (ПМС), болезнени периоди, менопаузален синдром, горещи вълни свързани с рак на гърдата и кисти на гърдата.
Понякога витамин Е се използва за намаляване на вредното въздействие на медицински процедури като например диализа и радиация. Той се използва и за намаляване на нежеланите странични ефекти на лекарства като загуба на коса при хора, приемащи доксорубицин и увреждане на белите дробове при хора, приемащи амиодарон.
Много спортисти приемат Витамин Е за подобряване на физическата издръжливост, повишаване на енергийните нива, намаляване на мускулните увреждания след тренировка, както и за подобряване на мускулната сила.
Има данни, че Витамин Е помага ефективно срещу катаракта, астма, респираторни инфекции, кожни заболявания, стареене на кожата, слънчеви изгаряния, кистозна фиброза, безплодие, импотентност, синдром на хронична умора, пептични язви, за някои наследствени заболявания и за предотвратяване на алергия.
Как витамин Е действа в организма.
Витамин Е е важен витамин, необходим за правилното функциониране на много процеси и органи в тялото. Също така е мощен антиоксидант - това означава, че помага да се забавят процесите, които увреждат клетките(така наречените процеси на стареене). Антиоксидантният му ефект предпазва клетките от оксидативен стрес и неутрализира ефективно свободните радикали в организма.

Препоръчителен прием: Една гел-капсула на ден, приета с храна.

Natrol Vitamin E 400IU

Напиши мнение

Забележка: HTML не е преведен!
    Лошо           Добро

  • № на продукта: 1484902078
  • Наличност: На склад
  • 14.99 лв
  • Цена без ДДС: 12.49 лв

Налични опции

Етикети: Витамини и Минерали